Nu haar man nog (en ABBA)

Wanneer ABBA een guilty pleasure is, wat doe je dan als je even vrolijk wil worden? Juist, als een gek gaan dansen op die muziek. Bewegen! Om je weer goed te voelen. Hetzelfde gebeurt met sporten. Er is nu een trend onder mensen, die zo druk zijn in een stressvolle privésituatie, dat ze (meer) gaan sporten ter ontspanning. Vaak zijn het mensen die nauwelijks iets aan sport deden. Terwijl de kranten vol staan over de ongekende bewegingsarmoede en leeglopende sportscholen, vinden deze mensen wél een intrinsieke motivatie.  

Strak en fit, juist in Coronatijd

Sportsieraden

Gelukkig mogen de meeste kinderen sinds enige tijd hun sport weer beoefenen. Zonder aanmoedigende, soms bloedfanatieke, ouders langs de zijlijn. Die afwezigheid motiveert de kinderen in enkele gevallen nog meer. Maar dat terzijde. Ouders zien elkaar daardoor ook niet meer en zo kwam het dat ik een uitroep op de parkeerplaats naar een andere hockeymoeder niet kon onderdrukken. Ze was namelijk enorm afgevallen. En oogde strak en fit. In Coronatijd. Ze vertelde zo druk te zijn met werk en homeschooling dat ze iets moest doen voor zichzelf. Ze koos ervoor meer te sporten. Trainers maken zich er al decennia lang hard voor.  Beweeg en je wordt fysiek en mentaal sterker. 

Nu haar man nog 

Ik weet hoe druk dit gezin is. Beiden een full-time baan, drie opgroeiende kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 en een actieve rol als vrijwilliger bij de hockeyclub. Ze kan de stress en drukte tegenwoordig veel beter aan. We zijn overigens nu bezig haar man over te halen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn buurvrouw, een Finse expat die haar dagen, sinds de lockdown begin vorig jaar, thuis slijt. Met behulp van fitnessprogramma’s op Youtube viel ze ruim tien kilo af. 

Dansworkout

Het is mooi als je jezelf door iets laat motiveren. Ongeacht wat, maar als je daarmee je doel bereikt, dan is het toch prima. Zo maken wij aan de lopende band motiVETERs, het woord zegt het al. Een blik op je schoen en je weet genoeg. Of je nu gaat fitnessenhardlopen of een ommetje maakt, soms kun je gewoon wat extra motivatie gebruiken. Nu worden wij natuurlijk omringd door sportende medemensen en is het lastig iemand te vinden die niet sport. We hebben het geprobeerd, echt. En als je helemaal geen motivatie kunt vinden, begin dan eens met deze dansworkout! Of je nu van ABBA houdt of niet. En als deze popgroep van weleer je echt niet motiveert, dan doet dit het misschien wel.